Pinch of Salt
urban stories with a pinch of salt
Dark-Green.jpg

Blog

urban stories with a pinch of salt

Syndicate

 

Mă străduiesc tare să vă scriu despre locuri de care, poate, nu ați auzit încă. Deși s-ar putea să am o opinie diferită legată de unele restaurante/cafenele/pub-uri populare, n-are rost să vă povestesc despre Livada, Baracca și Euphoria, pentru că sigur știți deja. 

Stăm bine la categoria restaurante și cafenele, dar stăm mai prost (din punctul meu de vedere) la viața de noapte. Eu nu prea găsesc locuri în care să merg la un cocktail, locuri făcute special pentru asta - nu struțo-cămile. O să-mi ziceți că Toulouse, că Charlie, că Sisters. Apoi că Form. Dar eu caut de ceva vreme un bar unde să pot să merg seara la un pahar de vin, să nu fie de foarte mari dimensiuni și să-mi dea senzația că e foarte privat. Ceva gen Sax. V-am zis eu că-mi plac locurile mici.

 
Syndicate Cluj

Girls night out

Perfect for a casual drink with friends.

 

Ei bine, am descoperit foarte recent un loc pe strada Sindicatelor care se numește, tarrraaaammmmm, Syndicate și care pare să fie exact așa cum descriam mai sus. Privat, elegant și cu un design interior care-mi amintește de perioada prohibiției (cumva). Și foarte important: seri live de jazz - cu cei de la Zetta & Nightiline sau The Beat (bine, astea-s coveruri - dar coveruri simpatice). 

Nu o să ghiciți unde e Syndicate așa că vă zic eu. La DoubleTree by Hilton - adică fostul City Plaza. Fie intrați de afară fie prin lobby, mergeți spre dreapta, coborâți scările și iacătă: o minunăție de loc, potrivit pentru evenimente private, dar și o ieșire cu prietenii într-un loc ușor mai fancy. Mai puneți în față un cocktail inspirat din anii '20- '30 și-am rezolvat problema. 

So. Ne vedem la o măslină? La un vin? 

*Articol publicat în ediția tipărită a ziarului Zile și Nopti din Cluj-Napoca.
*Fotografii publicate prin curtoazia Syndicate, de pe pagina de Facebook.
 
Alexandra Craciun