Pinch of Salt
urban stories with a pinch of salt
Dark-Green.jpg

Blog

urban stories with a pinch of salt

M-am (re)îndrăgostit de Cimbru

 

De Cimbru știm cu toții de la festivaluri. Food Truck-ul ăla cu desen mișto, la care lumea stă la coadă cu orelele. Pentru mine, mâncarea de festival era egală cu Cimbru și chiar dacă trebuia să încerc și alte standuri (defect profesional), cu siguranță una din mese mi-o păstram pentru ei.

Știam de la Nicu de faptul că urma să deschidă un punct fix însă recunosc că n-am știut la ce să mă aștept. Cu siguranță trebuia să fie ceva pe valorile și pe stilul lui Nicu (dacă n-ați ascultat încă podcastul, o să vă lămurească mai bine despre ce vorbesc dacă ascultați înregistrarea de aici) dar nu m-am așteptat să fie chiar atât de bun.

Eu când ies la masă, de cele mai multe ori o fac împreună cu doi oameni foarte aproape de inima mea și chiar râdeam toți trei că la un moment dat că o să ne deschidem un blog care o să se numească 3some în care să scriem toți trei despre același restaurant. Pentru că de fiecare dată avem perspective diferite asupra farfuriilor din fața noastră și asta ni se pare foarte valoros. Se întâmplă uneori să-mi placă mie și să nu le placă lor, alteori se întâmplă inversul. Cert este că nu-i tocmai un lucru mărunt să ne sincronizăm cu toții și să ne placă același lucru. Ei bine, la ultima noastră ieșire, am decis împreună, că acesta este locul nostru preferat pentru masă.

Nu știu cum să explic, dar echipa de la Cimbru are un stil de a face mâncare foarte „de-acasă”. Chiar și dacă mănânci un millefeuille sau un ecler (cu care n-am crescut, la mine la Suceava se făcea Negresă și Fanta), oamenii ăștia reușesc să le facă într-un fel în care simți gustul „de-acasă” și, pe lângă gust, chiar te simți de-a dreptul acasă, lași grijile la ușă și ai senzația că ești printre ai tăi.

Îmi face o adevărată plăcere să scriu acest articol și să ajut cumva să știe mai multă lume de ei. Pentru că-i cu atât de mult suflet tot ce s-a făcut acolo, că n-ai cum să nu te încarci sau să te bucuri. Nici n-am știut cât ne lipsea un loc dinăsta în Cluj, dar acum că-l avem, e o bucurie și o onoare că-i putem trece pragul. MULȚUMIM!

Ce trebuie să știți despre Cimbru Meat &Flame:

  • Restaurantul e deschis pentru prânz și cină;

  • Cimbru Meat & Flame are 20 de locuri, să vă faceți musai rezervare;

  • Prânzul este walk-in, adică vii direct, mănânci rapid, doar în intervalul 12:00 - 15:00;

  • Meniul la prânz conține deocamdată preparatele de la foodtruck: tagliata, beef sandwich și halloumi;

  • Pentru cină, e musai să vă faceți rezervare și pentru că-i micuț, vă puteți face rezervare pentru două intervale de timp: între 19:00- 19:30 și între 21:00-21:30;

  • Meniul de cină e de tipul author cuisine, my favorite. Adică gătesc în funcție de ce găsesc în piață, de sezon și local. Și ca să poată să facă treaba asta la un nivel înalt, e important să vă faceți rezervare;

  • Îi găsiți pe strada Decebal 37 și numărul de contact este: 0732043710.

Acestea fiind spuse, nu uitați de podcastul cu Nicu de aici și poate le dați un like la pagină, să fiți la curent cu noutățile.

Eu nu pot decât să mă înclin cu mare respect și să le mulțumesc că-mi dau ocazia să mănânc ceva atât de bun și atât de aproape de sufletul meu.

 
Alexandra Craciun