Pinch of Salt
urban stories with a pinch of salt
Dark-Green.jpg

Blog

urban stories with a pinch of salt

Dinner 4 - 6

 

Cred că v-am mai spus de 100 de ori că prefer locurile, restaurantele, cafenelele, hotelurile de mici dimensiuni. Îmi place senzația de familiaritate pe care o construiești în locurile mici. Ador când intru în Let’s coffee și îi salut pe Vasi și pe Zizu. Ador să merg la Da Pino-ul mic, pe locurile alea îngrămădite de la fereastră, împreună cu David și Luciana. Cred că fiecare dintre noi avem preferințele noastre și ar trebui să ni le respectăm.

În consecință, ideea de cină pentru șase mi-a sunat super bine din prima clipă. Intim și cald, să poți să construiești o relație cu cel care-ți prepară mâncarea, să poți să cunoști îndeaproape tot procesul. Perfecțiune, din punctul meu de vedere.

Povestea-i așa:

  • Între 4 și 6 oameni merg la masă la Horia „acasă”. Acest acasă este 80% o bucătărie mare de restaurant și 20% separeul în care urmează să serviți cina.

  • Cam așa e și procentul în care vă puteți implica (dacă vreți) în prepararea cinei. Horea și echipa lui sunt dispuși să vă lase să descoperiți acolo, nas în nas, tot ce fac pentru a prepara mâncarea. Foarte mișto!

  • Meniul se schimbă constant și e în funcție de sezon, cu preparate locale. Aseară când am fost eu la ei, meniul era construit în jurul dovleacului. Și deși pare un ingredient simplu și (parcă prea) accesibil, Horea și echipa lui au reușit să mă surprindă la fiecare dish, n-am crezut vreodată că poți să faci atât de multe dintr-un (aproape banal) dovleac.

  • De exemplu: am mâncat înghețată din ulei de dovleac. Inițial conservatoarea din mine a zis „meh”, dar apoi chiar m-a prins și mi-a plăcut. Sau hummus cu tahini din semințe din dovleac, sau Velouté acrișor de dovleac. Fancy, ha?

  • Fiecare preparat are și un corespondent sub formă de băutură. Am gustat niște cocktailuri senzaționale, care completau perfect preparatele culinare.

  • La final plecați cu o broșurică care conține TOATE rețetele - atât ale preparatelor culinare cât și ale cocktailurilor.

dinner 4 - 6 Cluj

Pentru mine a fost o experiență foarte faină, mai ales că afară ploua, motiv pentru care am ales să scriu și pe blog. Cred că avem nevoie în Cluj de genul acesta de experiențe și cred că avem nevoie de oameni care să ne învețe să mâncăm din nou conectați de procesul de preparare și de pământul pe care ne aflăm.

Big like! Informații suplimentare aici și aici. Să-mi spuneți dacă mergeți și să-mi transmiteți ulterior dacă v-a plăcut și vouă la fel de mult.

 
Alexandra Craciun