Pinch of Salt
urban stories with a pinch of salt
Dark-Green.jpg

Blog

urban stories with a pinch of salt

Cele mai bune dulciuri din Cluj

 

Sindromul „cele mai bune”

V-am spus că aveam un prieten din București care-mi spunea că noi, clujenii, avem obsesia asta cu „cele/a mai bune/ă prăjituri/eclere/pizza”. Și adevărul e că eu una cel puțin, știu sigur că o am. Dacă mă trezești din somn și mă întrebi care-i cel mai bun loc de pizza sau cel mai bun ecler sau dumnezeu știe ce, sunt sigură că aș da același răspuns de fiecare dată. Mai ales că am tendința să fac mici obsesii pentru tot felul de preparate.

Ei bine, așa e și acum. O să vă zic unde sunt cele mai bune dulciuri din Cluj, părere subiectivă și valabilă pentru fix momentul ăsta. S-ar putea să mă contraziceți și să nu mă credeți pe cuvânt. Dar vă zic eu sigur că după ce le treceți pragul celor de la Iris Delice, o să fiți de acord cu mine.

 
 

Cum și ce am descoperit

Povestea-i așa. Știți că sunt fan Manger și că merg des pe acolo. Ei bine, îmi plăceau foarte foarte mult deserturile și mă gândeam în sinea mea „ferească-mă sfântu, ce bucătar e Silviu ăsta, de-i iese mâncarea așa bună și face și deserturile astea dumnezeiești”. Îmi era greu să cred că le face pe amândouă pentru că bucătarii de obicei se specializează.

Daaaarrr, am aflat recent că Manger are un secret. Și acest secret are și un nume: Peter Schuller, pastry chef la Iris Delice. Nu m-am putut abține și m-am urcat în taxi să văd minunea cu ochii mei. Am găsit un laborator cu exact genul de business de horeca, de care am tendința să mă îndrăgostesc: un om cu foarte mult bun simț, talentat din cale-afară și dedicat să facă povestea asta să meargă. Peter a pornit de la 0 și își dorește să facă oamenii fericiți cu produsele lui delicioase. Știu că sună a clișeu, dar jur că eu l-am crezut.

Peter lucrează doar pe comandă, cu ingrediente de foarte bună calitate. Deci dacă vreți să-i treceți pragul, sunteți rugați să vă anunțați vizita și să vă uitați în meniul postat pe Facebook. Dintr-un motiv foarte simplu: Peter își dorește să vă ofere produse de calitate și proaspete, iar treaba asta nu se poate face altfel decât prin comandă prealabilă.

Cum faceți comandă?

Scriu asta pentru că și eu am fost confuzată un pic. Iată pașii:

  1. Intrați pe pagina de Facebook, vă uitați peste fotografii;

  2. Accesați secțiunea „Meniu”;

  3. Alegeți minunățiile, trimiteți un mesaj de comandă cu ce vă doriți de acolo;

  4. Primiți confirmare;

  5. Ridicați super-mega-bunătățile de pe Strada Dumbrava Roșie, numărul 7.

Cu plăcere. Știu de pe acum că o să-mi mulțumiți și că o să vi se pară o minunăție. Știți că povesteam despre cum să facem lumea asta mai bună? Uite-așa: sprijinind oamenii ăștia frumoși care vor să-și îndeplinească visul. Cumpărând mai puțin dar mai de calitate, de la ei. Nu-i ieftin să produci minunățiile astea, să nu vă așteptați să vă coste 10 lei o prăjitură, dacă vreți să găsiți creme adevărate în ele și nu prafuri.