Pinch of Salt
urban stories with a pinch of salt
Dark-Green.jpg

Blog

urban stories with a pinch of salt

New place in town: Visuin

 

Mă gândesc des la scopul Pinch of Salt și la energia pe care proiectul ăsta mi-o consumă și astăzi, în timp ce eram cu un cocktail în față, reflectam la faptul că proiectul ăsta are (pentru mine) cel mai mult sens atunci când apar proiecte precum Visuin.

Proiecte mici, care poate nu au bugete de comunicare și cărora le e mai greu să iasă „în față” în primă fază. Proiecte care au nevoie de un mic îmbold, să audă lumea de ei, pentru că mai departe, știu prea bine cum să-și câștile locul în sufletul nostru. Atât că, în primă fază, au nevoie de acea scânteie care să îi ajute să meargă mai departe.

Mi-ar plăcea ca Pinch of salt să aibă puterea să „împingă” acești mici antrepenori, să îi convingă că, deși drumul poate fi greu și anevoios, e nevoie și e loc de ei pe piață. Mi-ar plăcea ca Pinch să fie sursa de energie atunci când, după câteva luni grele, așa cum sunt cele de început, li se termină bateriile.

Astăzi, când i-am văzut pe cei doi băieți de la Visuin, recunosc că o bucățică din mine s-a topit. Am văzut în ochii lor scânteia, pasiunea AIA care mută munți și bucuria autentică (și poate ușor naivă) a noului început.

Visuin e exact genul de business în care eu cred (și după care am format conferința). Cu antreprenori tineri, entuziaști, care-și doresc să facă lucrurile ALTFEL. Care vor să pună în slujba noastră meșteșugul pe care-l cunosc și, prin intermediul cărora, noi avem ocazia să contribuim la creșterea afacerilor locale.

Mă bucur enorm că am fost alături de ei în prima zi și iată câteva motive pentru care cred eu că e important să le fim aproape:

Revitalizăm zona străzii Potaissa.

Eu cred foarte mult în zona aia, o văd ca pe o stradă pe care am putea să construim un vibe berlinez, cu multe cafenele și locuri în care să ne petrecem timpul liber. Aș putea să zic că ar putea fi o nouă Piezișă, însă mai premium, mai bine gândită și cu pioni specializați. Îi felicit pe cei de la Visuin că au spart gheața, urmează și clientul meu Dot, îi mai așteptăm și pe alții cu mare bucurie. Nu uităm de faptul că Piața cu Flori și Street Food au pus o lumină foarte potrivită înspre zona aceasta, eu cred totuși că, pe lângă evenimente, avem nevoie de câteva afaceri permanente care să sedimenteze zona.

Încurajăm afacerile locale.

Într-o lume ideală, mi-ar plăcea să nu mai mergem la Starbucks, să nu visăm chiar toți la francize, să nu mai cumpărăm pâinea congelată și adusă cu camionul de afară, să cumpărăm de la producători locali (și dacă nu reușim tot timpul să facem asta să punem osul la treabă și să-i îndrumăm), mi-ar plăcea să mergem mai des la restaurante care au filosofii cu care noi rezonăm (cum sunt cei de la Visuin, Cimbru. Eggcetera, etc), să ne interesăm mai mult de locul de unde vin alimentele pe care le consumăm.

Afacerea Visuin e pornită din visul a doi barmani, Silviu și “Ceaina” (aka Silviu Popa și Adrian Miron) și, deși nu-i cunosc îndeaproape, par a fi exact genul de antreprenori de care avem nevoie. Afacere locală, oameni tineri și energici, dornici să schimbe ceva.

Bem un cocktail și ne bucurăm de o gustare.

Visuin chiar că-i aproape o vizuină. Un loc mic, genul de loc în care Silviu și Adrian sunt suficient de aproape cât să te facă să te simți bine primit și suficient de departe cât să te simți confortabil. Cred că e genul de loc în care ieși în oraș cu prietenii, într-o atmosferă ușor gălăgioasă, dar caldă și plină de farmec. Nu încap mulți și ar putea să fie foarte bine un pit stop înainte de Baracca sau Via (că tot sunt aproape). Sau poate o oprire înainte de ieșitul în oraș. O încălzire. O gustare între prieteni.

Dacă mai țineți minte podcastul meu despre cocktailuri (de aici) o să descoperiți exact la ce mă refer. Locul ăsta respectă cam tot ce a spus Marian.

_

Nu știu ce să mai spun, scriu „la cald”, cu entuziasmul pe care-l am de obicei atunci când descopăr locuri de genul ăsta. Recunosc că mă încântă și munca colegilor mei de breaslă, Kumpania, mă bucură enorm să-i am ca „vecini” și mă bucur că putem, împreună, să „punem osul la treabă” în a crește zona.

Să vă fie într-un ceas bun și să ne bucurăm și noi alături de voi. Mă înclin!

Visuin | Strada Fortăreței nr. 12, Cluj-Napoca | 0741 181 114

 
Alexandra Craciun