Pinch of Salt
urban stories with a pinch of salt
marble texture copy.jpg

Conference


De ce „I have a dream”? 

Primesc foarte des întrebări care au legătură cu pornirea unei afaceri în domeniul ospitalității. Din exterior pare să fie un tip de îndeletnicire pe care-l înțelegem chiar și dacă nu avem cunoștințe sau expertiză în domeniu: e despre papa, băutură și somn bun. Mâncăm în fiecare zi, suntem consumatori de restaurante, cum am putea să dăm greș? În plus, din exterior, marja de profit pare foarte mare. Faci un calcul simplu matematic și pare un jackpot. 

Realitatea este că foarte multe dintre afacerile pe care le văd murind pornesc fix de la premisele astea. Sau de la mirajul de a avea un loc al tău, în care să vină oamenii dragi și în care să îi faci să se simtă ca acasă. Pare ușor să faci oamenii să se simtă „ca acasă” - de la depărtare. Însă în realitate, afacerile în domeniul ospitalității sunt grele, atât din perspectivă financiară cât și operațională. Și e nevoie, mai mult poate ca în orice alt domeniu, de un set de aptitudini complet diferit de alte afaceri.

Așa că m-am gândit, prin conferința de anul acesta, să scot oamenii din zona de „I have a dream” și să îi duc în zona de „Do I have what it takes to make this dream come true? Am I willing to make the effort? Do I really know what it takes? What do I need to make it true?”.

Pentru cei care au deja un business în ospitalitate, întrebările acestea rămân perfect valabile. Cunosc oameni care lucrează de ani de zile în domeniul ospitalier, blocați în același loc, dar care au nevoie de un cârlig care să-i atragă să facă mai mult, să-și ducă afacerea la un alt nivel, să învețe ce fac greșit și ce fac bine. Cred că, din lipsa unei școli în domeniul ospitalității, sursele de informare sunt foarte puține și de cele mai multe ori, ne blocăm făcând același lucru cu speranța că vom obține alte rezultate. 

Bună. Sunt Alexandra Crăciun, consultant de brand în ospitalitate și conferința asta-i un vis de-al meu. Dacă te găsești aici pentru prima dată și te-ar ajuta să știi mai multe informații, treci prin pagina asta ca să găsești mai multe informații despre mine și echipa mea.


De unde cumperi bilete?

În data de 15 decembrie pornim cu un Early Bird pentru biletele din ziua 1, ziua de conferință. Ele vor fi disponibile în rețeaua iabilet.ro și de îndată ce informațiile vor fi disponibile, vom pune aici un link.

 
 

Cine poate participa și ce vor învăța? 

  1. Oameni care își doresc să aibă o afacere în domeniul ospitalității și nu știu de unde să pornească, cei care vor să afle ce înseamnă cu adevărat o afacere în acest domeniu.

  2. Oameni care lucrează/activează/dețin o afacere în domeniul ospitalității și vor să se inspire, să afle informații noi și să fie la curent cu noutățile din piață.

  3. Curioși într-ale gastronomiei și oameni care vor să afle mai multe din culisele locurilor pe care le vizitează în fiecare zi :)


Ziua 1: Other people's dreams that came true

Conferință în plen, cu acces pe bază de bilet cumpărat pentru toate panel-urile de discuție (separat de ziua dedicată atelierelor). 

Ziua în care ne inspirăm de la ceilalți. Vom invita oameni care au afaceri în domeniul ospitalității să ne spună ce pași ar repeta și ce nu, ce au învățat din greșelile lor și cum cred ei că au ajuns să aibă un business de succes - dar mai ales, ce înseamnă „un business de succes” pentru ei. Învățăm din greșelile și succesurile oamenilor care și-au făcut deja acest vis realitate.


Ziua 2: Action board to making your dream come true

Workshop-uri pe teme de specialitate, cu acces pe bază de bilet cumpărat pentru fiecare atelier în parte.

Ziua în care punem mâna și ne apucăm de treabă. Învățăm de la specialiști lucruri concrete despre lumea ospitalității: Cum îți faci un plan de afaceri cât mai realist? Cum îți gândești planul de investiție? Cum lucrezi conceptul cu un consultant de brand? Cum lucrezi cu un designer de interior? Cum lucrezi conceptul cu un bucătar și meniul?

Dacă vei alege pachetul complet de ateliere, vei pleca acasă cu o mapă de lucru care te va ajuta să-ți structurezi planul de afaceri și ideile pentru afacerea ta nouă. Poți alege și ateliere în mod individual, pe subiectele unde simți că ai nevoie de pregătire suplimentare.

Detalii despre aceste ateliere, în curând. Dacă vrei să fii primul care află, lasă-ți adresa de email în căsuța de mai jos.


Speakeri ziua 1

 

O să-i adăugăm aici pe parcurs. Click pe imagine pentru o vizualizare optimă.