Pinch of Salt
urban stories with a pinch of salt

Manifesto

Bună și mă bucur să ne găsim în micul meu spațiu virtual! Înainte de a vorbi despre conferințe, recenzii sau consultanță, cred că e important să stabilim niște reguli și niște principii după care acest proiect își desfășoară activitatea. Nu sunt o explicație ci sunt mai degrabă un sistem de delimitare a lucrurilor care vor apărea sau nu pe acest blog sau a personajelor care se vor perinda pe aici. 


De la mic la mare

Cred foarte mult în a sprijini micii producători și afacerile locale, la început de drum (și care par să aibă un sistem de valori solid). Cred că e datoria noastră ca și consumatori să îi susținem și cred că ei au nevoie de noi mai mult ca oricând. Îmi plac business-urile de familie, îmi plac restaurantele unde bucătarii și proprietarii sunt puternic implicați, îmi place să văd cum personalitățile acestor personaje se regăsesc în modul în care se desfășoară afacerea, să îi admir. O să îi încurajez cât pot de mult pe acești mici producători pentru că nu cred într-o Românie dezbinată, ci mai degrabă în una în care ne potențăm reciproc - ceea ce ne duce la punctul numărul doi. 


Încurajăm, nu descurajăm

Cred în feedback-ul transmis live și cu empatie. Cred că facem cu toții greșeli și că a le arunca pe mediile sociale nu ajută pe nimeni. Le consider răutăți gratuite și neconstructive. Așa că, dacă vă așteptați aici să găsiți recenzii negative sunteți în locul nepotrivit. Dacă nu am ceva bun de spus, nu o să scriu și nici nu o să recomand (asta nu înseamnă mereu că lipsa unei recomandări e cauzată de feedback-ul negativ pe care aș putea să-l am - vezi punctul 4). 
Cred că e rolul nostru să încurajăm. Cred că dacă avem de transmis un feedback negativ ar trebui să îl adresăm în mod direct factorului de decizie, la fața locului - și abia după să acționăm suplimentar. Cred că e nevoie de un cuvând esențial în povestea asta și acesta este „împreună”. Și cred că putem să facem lucrurile mai bine, însă e nevoie e bunăvoință și bun simț.


Sustenabilitate

Am o obsesie pentru respectarea trecutului și pentru conservarea obiectelor de patrimoniu, dar și una pentru ideea de a folosi cât mai eficient resursele și de a nu face risipă. Nu e un subiect pe care-l stăpânesc cum trebuie, dar e un subiect pe care mi-ar plăcea să-l încurajez, atât cât pot. Cred că e responsabilitatea noastră să avem grijă de ceea ce lăsăm în urmă și să ne informăm cu privire la efectul pe care îl au deciziile noastre asupra mediului înconjurător. 


Știu că s-ar putea să pară o banalitate înșiruirea asta de principii, dar pentru mine e foarte importantă și cu siguranță va fi un criteriu definitoriu pentru lucrurile care se vor desfășura în acest spațiu. Sunt 4 lucruri foarte importante pentru mine în acest spațiu virtual Pinch of Salt: autenticitatea, curajul, onestitatea și transparența. O să caut afaceri și vorbitori de la care simt că au la bază valori similare cu cele de mai sus. S-ar putea uneori să greșesc, dar știu sigur că voi încerca să fiu la fel de onestă și să recunosc că am greșit. 

Principii