Pinch of Salt
urban stories with a pinch of salt
IMG_1218.jpg

2017

 

150 de participanți

8 speakeri

10 ore de eveniment

17 noiembrie 2017

Am pornit la drum pentru ediția din 2017 cu un singur gând: să construim o punte de comunicare între oamenii care au un business în industria ospitalității și cei care sunt interesați de această piață. Am vrut să aducemla aceeași masă specialiști HoReCa și furnizori de servicii, pentru a ușura discuția între jucătorii din piață.

 

 
 

Subiectele abordate de către vorbitorii conferinței au fost împărțite în trei categorii, în funcție de momentele esențiale ale oricărei afaceri:

 1. Setările inițiale (business set-up);

 2. Conducerea afacerii în timpul derulării ei (running the show):

 3. Învățarea din experiențele altora (good practices);

La Business set up și Running the show participanții au învățat cum să pornească și să crească un business în industria ospitalității și tot ce implică acest lucru: departamente necesare, strategia de marketing, strategia de comunicare și setarea publicului, partea operațională și aspecte legate de management.
Iar pentru că puterea exemplului vorbește de la sine, la Good practices participanții au aflat despre dificultățile întâmpinate de oamenii care au deja afaceri în industria ospitalității, care este povestea din spatele cortinei, care sunt planurile și perspectivele lor de viitor.

 

Speakeri 

 
 • Chef Foa - Florin Scripcă, cunoscut și sub numele de Chef Foa, a pornit în propria călătorie culinară în urmă cu 16 ani. Timp de două sezoane, Foa a făcut parte din juriul MasterChef România. Actualmente coordonează o echipă de peste 75 de bucătari, având în subordine Flavours Food Design din București: Stradale BBP, Stradale Oregon, Stradale Carnivale și Stradale Avenor.

 • Andreea Bălaj - activează de peste 15 ani în industria ospitalității și de 5 ani este GM al mai multor hoteluri din România. A terminat „Ecole hôtelière de Lausanne” și are un MBA la London Business School. Actualmente conduce DoubleTree by Hilton din Cluj, participând la conversia hotelului din brandul City Plaza.

 • Gosho Stefanov - de peste 20 de ani modelează Clujul din punct de vedere al design-ului interior. Printre lucrările sale recente se numără Restaurant 25th, Gelateria Bianco Milano, terasa Chios, Dish & That, Nuka, Toulouse, Charlie, Roots.

 • Mircea Buteanu - conduce în prezent două afaceri din domeniul HoReCa (Che Guevarra și Napoca 15) însă experiența lui cuprinde câteva nume care vor rămâne în istoria Clujului, cum ar fi Diesel - cel mai vechi club din Cluj.

 • Constantin Covaliu - conduce agenția de evenimente Why Not, însă numele lui s-ar putea să vă fie familiar de la Street Food Festival, Untold, Neversea sau TIFF.

 • Oana Coantă - este manager și co-proprietar al unuia dintre cele mai vechi și mai celebre restaurante din Brașov. Deși cu pregătire în PR și jurnalism, Oana conduce cu strictețe bucătăria Bistro de L'Arte încă din 2000, când restaurantul și-a deschis porțile într-o cladire de secol XVI.

 • Teodora Rogobete - de 10 ani, Teo’s Kitchen a pus bazele unei adevărate comunități în mediul online. Prin intermediul blogului, pe care l-a pornit de la 0, a reușit să strângă o comunitate de peste 160.000 de oameni. Este printre primii bloggeri culinari din România și a desfășurat de-a lungul timpului zeci de campanii cu branduri naționale și internaționale.

 • Bogdan Gheorghiu - este manager și propietar al cafenelei Roots. Cunoscut și pentru Untold sau Neversea, unde gestionează diverse laturi ale proiectelor. Înainte de aceste branduri, Bogdan s-a ocupat și de managementul unor locații precum Boema, Toulouse, Obsession și de coordonarea zonelor de food la diverse festivaluri.